Следвайте Гласове в ТелеграмСлед прекратяване на доставките на природен газ през

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлед прекратяване на доставките на природен газ през
Коментари Харесай

Пламен Павлов: Под натиск от САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

Следвайте " Гласове " в Телеграм

След преустановяване на доставките на природен газ през Украйна от 1 януари 2025 година се приготвя прекратяване на преноса на природен газ от „ Турски поток “ през България за района, заяви ръководителят на Българската газова асоциация Пламен Павлов. Той разяснява срещата на служебния министър Владимир Малинов в Белия дом, след която от пресцентъра на министерството на стопанската система разгласиха изказване на служебния министър, че България ще доставя американски газ за Украйна и района.

" Турски поток " и продължението му " Балкански поток ", доставящ газ през България за Сърбия и Унгария

Пламен Павлов изясни какво следва да се случи в газовия бранш в България и Източна Европа:

„ Не предсказвам, нито отивам на гледачи, в никакъв случай не съм печелил от лотарията, само че от известно време един глас ме убеждава за идни събития в газовия бранш.

А гласът ми припомня:

- На 03.01.2023 год. „ Булгаргаз “ ЕАД подписва с „ БОТАШ “ 13 годишен контракт за пренос на 1,5 млд. м3 природен газ на година, без пазарен тест, без обвързващи предложения, без консуматори. В резултат на тази необяснима самодейност на служебния министър Росен Христов „ Булгаргаз “ ЕАД заплаща по 500 000 щатски $ дневно за запазен потенциал за регазификация и пренос през турската система на „ БОТАШ “, което не употребява и образува загуби на държавното дружество.

- Търсейки претекстовете на служебния кабинет за дълготрайния и негарантиран с консуматори контракт на българския публичен снабдител с турския газов оператор и търговец се връщам на 25.04.2023 год., когато в София министрите на енергетиката от Азербайджан, Турция, България, Румъния, Унгария и Словакия подписаха Меморандум за “Solidarity Ring ” – „ Пръстен на солидарността “, от което нищо не произлезе, само че

- На 22.05.2024 год. служебният министър на енергетиката на България Владимир Малинов посещавайки Съединени американски щати се среща със Стивън Бърнс, шеф по енергийна сигурност и Джереми Лонг, шеф за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, излизайки със заявление за ограничение доставките на съветски газ по „ Турски поток “ посредством доставки на полутечен американски природен газ.

Стивън Бърнс и Джереми Лонг заявяват подготвеност за поддръжка и търсене на благоприятни условия Съединени американски щати да дават американски полутечен природен газ за Украйна и целия район, а

- На 23.05.2024 год. в Атина представители на газопреносните оператори на Гърция, България, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова показват пред заинтригувани страни плановете си за реализация на Вертикалния газов кулоар.
Вътрешния глас съвсем ме убеди, че след преустановяване доставките на природен газ през Украйна от 01.01.2025 год. се приготвя прекратяване преноса на „ Турски (Балкански) поток “ през България за района.

Това изяснява по какъв начин по този начин служебни кабинети без мандат подписват дълготрайни контракти, предизвикващи стотици милиони загуби на държавното дружество “Булгаргаз ”, изяснява за какво прокуратурата, ДАНС и партийните централи мълчат, изяснява наглото държание на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов и мълчанието на настойника му Румен Радев, изяснява кой е поръчителят.

Е, не е нужно да си вещател, с цел да схванеш кой е поръчителят, той поръча гърмежа на “Северен поток ”, той поръча промяната на нуклеарното гориво за АЕЦ " Козлодуй ", той е недоставчика на F-16 Block 70, той, поръчителят е пич, има си ползи и си ги пази, а изпълнителят, изпълнителят също е прочут, той е разказан от Иван Вазов в “Жидов гроб ”:

“Издайство, измяна позорна

пропусна врага в крепостта

и Царевец крепък след упорна

защита потъна в кръвта ”.

Инфо: Обективно

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР